Drożdże winiarskie suszone Enovini BAYA 7g
Opis
Drożdże winiarskie suszone Enovini BAYA 7g
Aktywne, suszone drożdże winiarskie Enovini® BAYA - do win białych i różowych - 18% na 10-35 L nastawu, 7g - idealne do "restartu" fermentacji
- Niezastąpione w winiarstwie - Enovini® BAYA to specjalnie wyselekcjonowany szczep szklachetnych drożdży klasy premium. Pozwala na wykonanie we własnym domu zarówno win białych, jak i różowych.
- Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Enovini® BAYA idealnie sprawdzą się nawet w trudnych warunkach. Wykorzystać możesz je także do "restartu" fermentacji.
- Na 10-35 L - jedno opakowanie Enovini® BAYA o gramaturze 7 g wystarczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym zachwycać się będzie Twoja cała rodzina!
- Proste w użyciu - drożdże są niezwykle proste w użyciu, zakres temperatur do fermentacji to 8-32°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 18%!
- Pełnia możliwości - drożdże Enovini® BAYA w połączeniu pożywką z witaminą B1 i Kombi Vita, które znajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na wykorzystanie możliwości drożdży w 100%, dzięki czemu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swoich domowych trunków!
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki:
drożdże winiarskie Saccharomyces bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.